Kursplan

Slik foregår Finn din skriveglød-kurset

Kurset er fordelt over 8 uker, med et introduksjonstrinn og 7 påfølgende trinn. Første uke får du tilgang til Intro-trinnet og Trinn 1. Så får du tilgang til 1 nytt trinn hver uke.

NB! Du har tilgang til HELE kurset, alt materialet, videoer, bonuser og øvelser i et helt år fra du melder deg på. Slik at du kan ta det helt i ditt eget tempo.

 

Fremdrift

Ettersom det er valgfritt når du starter kurset, om du tar pauser underveis og hvordan du ønsker å forholde deg til progresjon og tempo, vil det ikke være spesifikke datoer knyttet til trinnene i denne oversikten.

Selv om du får tilgang til ett og ett trinn per uke fra du melder deg på, ser du videoer og gjør øvelser akkurat når du vil.

Du vil fortsatt kjenne fellesskap med de andre deltakerne, for det vil alltid være noen som er akkurat der du er, og dere har mulighet til kontinuerlig kontakt i den lukkede Facebook-gruppa, der stemningen og hjelpevilligheten er veldig god 🙂

Vi har gjort det slik at når de første 7 ukene er omme, er ALT tilgjengelig for deg til enhver tid i ett år.

Hjelp fra Vivian

Direkte hjelp fra Vivian får du i den lukkede Facebook-gruppa 1 gang i måneden gjennom hele året, så det lønner seg å samle opp spørsmålene som dukker opp og stille dem mens hun er aktivt til stede. Tidspunkt for det månedlige nettmøtet publiseres her ca 1 uke før.

Vil du dele korte tekster med konkrete spørsmål til, kan du gjøre dette også på dette månedlige nettmøtet (hele romaner eller bokmanus er av forståelige grunner ikke mulig å kommentere i dette tidsrommet, men du kan legge ut utdrag og stille konkrete spørsmål til dette).

Til alle andre tider kan du legge ut det du vil i kursforumet eller i Facebook-gruppa og kommunisere med andre deltakere om teksten din.

Vivian vil også være innom Facebook-gruppa og kursportalen utenom dette! Hun er nemlig over gjennomsnittet engasjert i sine kursdeltakere. Men 24-7 kan hun ikke være tilgjengelig, da sliter hun seg ut. Derfor går hun inn etter eget initiativ.

Merk:
 Det er ikke anledning til å sende Vivian dine tekster på mail eller i personlige meldinger på Facebook. Alle skal få beskjed om Vivian har mulighet til å tilby 1-1 coaching-sessions i tillegg til kurset. Men for øyeblikket er det nok å gjøre 😀

 

Øvelser
Kursets øvelser er essensielle for at du skal oppleve fremgang!

Etter at du har sett hver video anbefaler vi å laste ned og gjøre øvelsen som hører til. De er alle laget korte og konsise gir aha-opplevelser og får fart på skrivelysten, slik at du skal ha både tid og lyst til å gjøre dem.

Når du har gjort dem kan du enten holde dem for deg selv, eller du kan dele det du ønsker i gruppa – for tilbakemeldinger og innspill fra andre.

Du har to muligheter for deling: Det kreative forumet i kursportalen og den lukkede Facebook-gruppa.

 

Kreativt forum og facebook-gruppe 
Inne i portalen har vi et kreativt forum der du kan finne skrivepartnere, ekster, øvelser, blogger, websider og spørsmål om hjelp fra andre kursdeltakere. Husk at jo flere som bruker det kreative forumet aktivt, jo mer nyttig blir det for alle!

Du får også tilgang til en lukket Facebook-gruppe der du kan bli kjent med andre skriveglade over hele landet som også jobber for å nå sin skrivedrøm, sammen med deg. Her deler vi gleder, sorger og utfordringer og hjelper hverandre opp og frem!

 

Spørsmål og svar 

Vi har samlet en del ofte stilte spørsmål og svar om hvordan du bruker kursportalen og hvordan selve kurset fungerer. Har du tekniske eller praktiske problemer finner du kanskje svaret her 🙂 

 

KURSPLAN TRINN FOR TRINN

Uke 1
INTRO: Finn din inspirasjon
Disse videoene inneholder magiske, små triks som vil gjøre underverker for din skrivemotivasjon, inspirasjon og flyt. Se dem og gjør øvelsene før du starter på trinn 1 – og kom tilbake til dem når som helst du måtte trenge det! Å skrive er en dynamisk prosess. En aldri så liten berg- og dalbane. Disse videoene fungerer som sikkerhetsselen din, som sikrer at du får med deg det spennende eventyret uten å ramle av 😉

Uke 2
Trinn 1: Fra idé i hodet til tekst på papiret
Jeg lærer deg mine personlige metoder for brainstorming, friskriving, bruk av idétriggere, organisering av idéer og kreativ utvikling av dem. Plutselig har du idéer og planer som BLIR til noe! Ah, det er en fantastisk følelse.

 

Uke 3
Trinn 2: Å være deg selv – finn din skrivestemme
Å, det er så viktig! Så viktig at du aner det ikke. Jeg skal vise deg hvordan du graver i dybden av deg selv og finner din stemme, utvikler den, nærer den og kjenner at YES, nå ble det noe helt annet. Nå er det jo DU som skriver, og det er gøy! Og vet du hva? Det gjør at tekstene dine blir mye mer ettertraktet.

 

Uke 4
Trinn 3: Hvem skriver du for? Kjenn din leser!
Oh yes, det bør du vite. Men de fleste skribenter vet det ikke. Det kan ødelegge alt, enten du er blogger, journalist eller forfatter. Jeg lærer deg hvordan du finner din leser og snakker direkte til ham eller henne. Når du kan dette, er du kommet veldig langt.

 

Uke 5
Trinn 4: Finn tekstens fokus
Hvis du er forvirret og mister tråden, så blir i alle fall leseren det. Jeg viser deg nøyaktig hvordan du skaper et renskåret fokus – en vinkling – i en tekst. Og ikke minst hvordan du holder deg til den og bygger resten av teksten rundt den.

 

Uke 6
Trinn 5: Skap tekster som engasjerer og lever
Ja, det finnes masse lure triks! Masse! I kurset gir jeg deg en stappfull skattkiste med tydelige forklaringer og eksempler som du kan plukke fritt fra når du skriver i all fremtid. Enten du er blogger, journalist eller forfatter. Dette er kjempemoro. Gled deg!

 

Uke 7
Trinn 6: Skap en god struktur
Komposisjon og form tar en tekst fra spredte tanker til et levende budskap som når frem og beveger. Det er helt utrolig hvor mye det har å si hvordan du setter opp teksten din! Jeg deler alle mine konkrete metoder med deg, og den røde tråden blir aldri mer en gåte.

 

Uke 8
Trinn 7: Å redigere din egen tekst
Jepp, det er uunngåelig! Det finnes ikke den tekst som er ferdig i én vending, uansett hvor liten eller stor den er. Når du lærer deg å friskrive først, og strukturere og redigere siden – ikke minst kutte det du ikke trenger med brutal distanse – vil du tenke “halleluja, hvorfor gjorde jeg ikke dette før?”

Føl deg som hjemme – nei vent litt, føl deg som Alice i eventyrland!

I dette kurset vil du få alle virkemidlene som forstørrer, forminsker, forvrenger, tydeliggjør, presiserer, klargjør og skjerper sansene.

Som omgjør fra drøm til virkelighet og omvendt og skaper levende inntrykk som leseren ikke glemmer.

Metodene som gjør at du får skrevet alt du vil på en mye mer effektiv og virkningsfull måte.

Det håper jeg i alle fall! Finn din skriveglød er kurset jeg alltid har ønsket meg selv. Både som nybegynner og etter flere år i gamet.

Et nøkkelknippe av teknikker og hemmeligheter som faktisk gir resultater – hvem vil ikke ha dem servert på et søvfat?

Målet mitt er at du skal få ferdig den teksten du sitter inne med (enten du har begynt på den eller ikke) og bli fornøyd med den! Skikkelig fornøyd.

Og ikke minst: Andre skal få lyst til å lese den. De skal bli så glad i din skrivestil at de vil lese enda mye mer fra deg.

Enten du er forfatter, blogger, journalist eller tilhører andre merkunderlige skriveraser.

(Blandingsraser er topp! Jeg tilhører visst alle sammen selv. Og alt kreativt arbeid er på sett og vis en miks, ikke sant?)

Jeg er så glad for å ha deg med! Jeg føler meg beæret over at du har valgt akkurat dette kurset.


Finn din skriveglød fungerer slik at du kan melde deg på og starte kurset når du ønsker det i løpet av året. Fra den dagen du mottar innloggingsinfo har du tilgang til det i et helt år.  


Dette gjelder også alle de andre deltakerne. Det betyr at du kan møte på kursdeltakere som har kommet til alt fra INTRO til TRINN 7 i den lukkede Facebook-gruppa.

For at du skal få dele og diskutere med de som befinner seg på samme nivå som deg, har vi derfor opprettet egne tråder for hvert kurstrinn i Kreativt Forum (som du finner på menylinja).

Der finner du også tidligere diskusjoner mellom kursdeltakere som kanskje kan hjelpe deg. 

Du kan dessuten knytte kontakter, markedsføre deg selv eller bloggen/websiden din og dele tekstene dine. Så gå inn og se! 


Har du spørsmål om noe teknisk eller praktisk rundt kurset, er det bare å sende dem til team@viviansonge.no, så får du hjelp av en av oss.

Jeg har også sørget for at du er godt tatt vare på til alle tider ved å hyre inn en assistent som hjelper meg. Hun heter Nina Bjordal, og du vil se henne både her inne i kursportalen og i Facebook-gruppa.

Hun bidrar med tips, inspirasjon og øvelser flere ganger i uka. Så bli med i Facebook-gruppa, du også!

Og du! Få med deg den ekstra bonusen vi har laget til deg: Din personlige Skriveglød-bok skal være til motivasjon og inspirasjon gjennom hele kurset.

Du finner forsiden og de første arkene her.

Håper du kommer til å kose deg glugg i hjel.

Jeg gleder meg til å bli kjent med deg 😀

Gode skrivevibber fra Vivian

Ps. Superhyggelig om du har lyst til å dele noen linjer om deg selv i kommentarfeltet under her! På dette kurset vil du nemlig finne massevis av andre skriveglade som deg, så hvorfor ikke knytte noen nye kontakter?

Det samme gjelder vår lukkede Facebook-gruppe kun for deg som er med på Finn din skriveglød-kurset. Her finner du masse god hjelp, entusiasme, nye muligheter og vennskap!

Bli med her med det samme, da vel: https://www.facebook.com/groups/skriveglod/

INTRO

 1. Har du tenkt på at energien som ligger bak teksten din kanskje er det aller viktigste ved den?

  Finn ditt store WHY – de 3 sterkeste triggerne som fyrer opp din skrivemotor – og dykk ned i magien ved å skrive for akkurat deg.

  Når du vet hvorfor du skriver og kan samle det i én setning, får tekstene dine en helt annen påvirkningskraft.

  TIPS: Det kan være lurt å printe ut VIDEO-PDF under her før du ser videoen hvis du har lyst til å notere underveis. Vi har laget den slik at du har notatlinjer ved siden av hvert bilde fra videoen 🙂

  Merk: Sørg for å høyreklikke på lenken (det klikkbare filnavnet) til øvelsen og lagre den på din datamaskin før du setter i gang. Da kan du åpne den igjen og skrive direkte inn i dokumentet, før du lagrer det på nytt.

  Anbefalt program for å åpne pdf-en: Acrobat Reader som kan lastes ned gratis her: http://get.adobe.com/no/reader/.

 2.  Hent inspirasjon fra ditt kreative galleri

  Her får du hjelp til å bli bevisst hvilke personer og verk som tenner en gnist i deg og gir deg inspirasjon.

  Ved å lage din personlige visjonstavle blir det mye tydeligere for deg hva som er din unike inspirasjonskombo.

  Du får også finne dine kraftord som du kan bruke som bensin når du skriver 😉

  Ps. Hvis du vil lage din inspirasjonstavle digitalt og ønsker å bruke Picmonkey.com slik jeg har gjort i videoen, finner du instrukser på hvordan du gjør det her: http://www.picmonkey.com/blog/learn-collage-before-another-butterfly-dies/

  Gå hit hvis du vil lage din egen inspirasjonstavle: http://www.picmonkey.com/collage

  TIPS: Det kan være lurt å printe ut VIDEO-PDF under her før du ser videoen hvis du har lyst til å notere underveis. Vi har laget den slik at du har notatlinjer ved siden av hvert bilde fra videoen 🙂

   

  Merk: Sørg for å høyreklikke på lenken (det klikkbare filnavnet) til øvelsen og lagre den på din datamaskin før du setter i gang. Da kan du åpne den igjen og skrive direkte inn i dokumentet, før du lagrer det på nytt.

  Anbefalt program for å åpne pdf-en: Acrobat Reader som kan lastes ned gratis her: http://get.adobe.com/no/reader/.

  21 commentsHer får du hjelp til å bli bevisst hvilke personer og verk som tenner en gnist i deg og gir deg inspirasjon.

  Ved å lage din personlige visjonstavle b

 3. Hørt om den onde skrivesperre-sirkelen? Niks, det har du nok ikke.

   

  Dette er en figur jeg har kommet frem til gjennom nøye studier av min egen og andre proffe skribenters skrivepsyker gjennom en årrekke.

   

  Og nå skal jeg vise deg hvordan den kan hjelpe DEG å bli kvitt prestasjonsangsten og skrivesperra!

  Jeg gir deg 3 effektive teknikker som er med på å bryte sirkelen. 2 av dem får du i denne videoen, og den tredje finner du i bonusvideoen om perfeksjonismetrollet.

  Klar for å tre inn i din gode skriveflyt-sirkel i stedet? 😉

  TIPS: Det kan være lurt å printe ut VIDEO-PDF under her før du ser videoen hvis du har lyst til å notere underveis. Vi har laget den slik at du har notatlinjer ved siden av hvert bilde fra videoen 🙂

  20 commentsHørt om den onde skrivesperre-sirkelen? Niks, det har du nok ikke.

   

 4. 7 commentsJeg vet du har det travelt, og vi er definitivt i samme båt. Her gir jeg deg den eneste planen som har funket for meg når det gjelder å skape mer skrivetid.

 5. 16 commentsVærsågod kjære skrivedrømmer, her har vi laget noe vi håper du får stor glede og nytte av! Her finner du fem ulike forsider du kan velge blant for å begynne på det vi har kalt Min skriveglød-bok.

TRINN 1

TRINN 2

 • 8 commentsHva har Madonna, Pavarotti og Michael Jackson til felles? Det får du vite i denne videoen.
  Du får også vite hva en skrivestemme egentlig er og hva du skal med den.
 • 12 commentsDet finnes mange veier til Rom. Og minst tre veier til din skrivestemme. Har du tenkt på at du allerede HAR et særpreg som folk rundt deg legger merke til? Kanskje det er på tide å spørre dem hva det er?

 • 15 commentsFriskriving kan brukes på mange måter. I denne videoen skal vi se på hvordan du kan bruke metoden for å finne ut hva som kjennetegner din genuine skrivestemme, akkurat slik den er i dag.

 • 0 commentsI hvert trinn av kurset vil du finne ett eller flere ark til utprint som du kan sette inn i din personlige Skriveglød-perm, slik at du får en lekker inspirasjonsbok som minner deg på hva du har gått gjennom i kurset

 

Share This